lauantai 28. heinäkuuta 2012

Kesän parhaat letut ja hillosuositus

Karppisiskojen blogista löysin aivan mahtavan lettuohjeen. Olemme tehneet tällä ohjeella lettuja monet kerrat tänä kesänä, myös muurikalla. Ne ovat aina sekä isojen että pienten mieleen.

Olen saanut palautetta resepteistäni, että ihan kiva, mutta ne sisältävät liikaa "outoja aineita" joita ei saa ruokakaupasta, mikä ei ole kokeilun kannalta kovin rohkaisevaa. Aionkin piakkoin julkaista sivuillani koosteen, jossa "outoja aineita" hieman esitellään, ja kerrotaan mistä niitä saa.

Joka tapauksessa tässäpä reseptissä on vain ainesosia, joita saa aivan tavallisesta kaupasta. Psylliumjauhetta löytyy gluteenittomien tarvikkeiden hyllyltä ja sitä on ainakin kahta eri merkkiäkin. Psylliumjauheesta tehdyt letut toimivat erinomaisesti, eikä maussa huomaa mitään "outoa".  Psylliumhan onkin lähes mautonta.

Tässä ohje, itse teen useimmiten kaksinkertaisena koska tekevät aina kauppansa!


2 munaa
2 dl maitoa
2 dl kermaa
2 rkl psylliumjauhetta
suolaa
20 g voita
Sekoita ainekset voisulaa lukuun ottamatta. Anna turvota vartin verran. Sulata voi ja sekoittele se taikinan joukkoon. Paista voissa, hieman "totuttua" miedommassa lämpötilassa.
Tein kerran tästä myös muunnoksen, jossa lisäsin joukkoon suikaloitua tuoretta pinaattia pari kourallista. Toimii!



Letut voi tarjoilla tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kera. Tietysti lettujen pinnalle voi halutessaan ripotella sokeria. Itse löysin kuitenkin niinikään ruokakaupasta oheisen aarteen:


Makeutukseen ei ole käytetty lainkaan sokeria, vaan kaikki maku tulee luomumarjoista ja omenamehusta. Hiilihydraatteja toki hillossa on n. 38g/100g, mutta itse ihastuin sokerittomuuteen ja luomuun, sekä mahtavaan makuun. Saatavilla on ainakin vadelma- mansikka- ja metsämarjaversiota hillosta ja hinta on n. 4-5 euroa/purkki.

Kokeilepa huvikses :) Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Oi, oi, oi! Kiitos reseptistä, tuota on testattava heti smoothiepaaston päätyttyä! :) Mutta mistä ihmeen ruokakaupasta tuo hilloaarre löytyi?

    VastaaPoista
  2. Yoslene: Kiitos kommentista! Itse olen löytänyt hilloa K-supermarketeista sekä etelästä että pohjoisesta. Tsekkaapa lähikaupan hillohylly :)

    VastaaPoista

Heräsikö ajatuksia? Pienikin kommenttisi tekee minut iloiseksi :-)